hero image
 
Δρ. Γεώργιος Αθ. Σκάρπας
Ειδικός Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο  Χειρουργός Γεώργιος Σκάρπας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τα Καλάβρυτα. Αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2002 και στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδίκευσή του στα εξής νοσοκομεία της Ελλάδος:
1.«ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ,
2. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»,
3.«ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών,
4. «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών   
5. «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ». 

Στο διάστημα αυτό ταξίδεψε κι εκπαιδεύτηκε με υποτροφία ως ειδικευόμενος σε σημαντικά Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης στον τομέα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής όπως:
1.ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «St.Vinzenz » ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ
2. ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ RIZZOLI-BOLOGNA ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ.

Κατά τα έτη 2008-2013, ολοκλήρωσε την ειδίκευση και την εξειδίκευσή του (fellowships) σε νοσοκομεία της Αγγλίας:
«BARNET&CHASEFARMHOSPITAL», LONDON-UΚ/ SPORTS INJURIES, RECONSTRUCTION&TRAUMATOLOGYUNITS και St. George’s HEALTH CARE NHS, LONDON, καθώς και στο Hospital for Special Surgery (HSS) – New York,  στην Αναγεννητική Ιατρική, στις Αρθροπλαστικές  MIS & Robοtics,  στις Αθλητικές Κακώσεις και τις Παθήσεις Ποδιού & Ποδοκνημικής.

To 2013 επέστρεψε στην Αθήνα και ως Λέκτορας  ΠΔ 407 ίδρυσε το Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων, Βιολογικών Θεραπειών και MIS στην Πανεπιστημιακή Κλινική «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ», ενώ στην έδρα της Ανατομίας με τη συνεργασία του Επίκ. Καθηγητού κ. Θ. Μαριόλη-Σαψάκου οργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νέων Χειρουργικών Τεχνικών και Αναγεννητικής Ιατρικής.

Παράλληλα, εργάστηκε εθελοντικά στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΗΝΑ 2004», ενώ κατά τα έτη 2007-2008 υπήρξε ιατρός της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΑΕ KWON DO με συμμετοχή στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ 2007 καθώς και στους «ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ως ιατρός της ΓΓΑ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Από το 2007-2010 εργάστηκε εθελοντικά ως ιατρός του ΚΑΠΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Μέσω της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών στην οποία είναι Γενικός Γραμματέας, προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές  του υπηρεσίες μαζί με ομάδα ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού στο πλαίσιο της κοινωνικής και επιστημονικής ευθύνης.

Από το 2013 έως σήμερα, έχει προχωρήσει την έρευνα στον τομέα των Βιολογικών Θεραπειών και της Αναγεννητικής Ιατρικής σε συνεργασία με ειδικά κέντρα του εξωτερικού κι έχει χειρουργήσει-αντιμετωπίσει  μοναδικές παθήσεις με άριστα αποτελέσματα εξατομικεύοντας τις θεραπείες έτσι ώστε να εκφράζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή. Πέρα από τα χειρουργεία, η ομάδα του ανακοινώνει και δημοσιεύει διεθνώς, επί των τεχνικών για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων που θεραπεύονται με τον τρόπο αυτό, όπως βιολογική αντικατάσταση αρθρώσεων, παιδικές κι εφηβικές αθλητικές κακώσεις, γρήγορη αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων κι επανένταξη χωρίς μείωση της απόδοσης κα.

Το 2013 έγινε Traveling Fellow της Ελληνικής  Αρθροσκοπικής Εταιρείας και της ESSKA (μαζί με άλλους δυο χειρουργούς, που επίσης επελέγησαν μετά από κρίση, ταξίδεψε σε κέντρα χειρουργικής αθλητικών κακώσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χειρουργώντας και δίνοντας διαλέξεις), ενώ το 2014 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τοHospital for Special Surgery NY-USA, ως υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (HSS affiliation).

To 2017 ξεκίνησε ερευνητική και χειρουργική συνεργασία με το Paley Institute  at St. Mary’s Hospital-West Palm Beach, Florida-USA, με εξειδίκευση στις τεχνικές οστικής αναγέννησης και επιμήκυνσης καθώς και την αναγεννητική  ιατρική.

Από το 2018 διευθύνει το Regenerative Medicine and Biologic Therapies for Musculoskeletal Diseases Center για τοAmerican Institute of  Minimal Invasive Surgery (AIMIS) στην Κύπρο.

Το 2019 εκλέχτηκε Αναπληρωτής Καθηγητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου είναι Συντονιστής του Γνωστικού Αντικειμένου-Μαθήματος: Τηλεϊατρική.

Στην έως τώρα ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 πρωτότυπα άρθρα, σε ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους της Ευρώπης, των ΗΠΑ και άλλων χωρών, κι έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε αγγλικά και ελληνικά βιβλία, ενώ έχει παρουσιάσει τις εργασίες του σε παγκόσμια, διεθνή και Πανελλήνια συνέδρια.

Ο Δρ. Γεώργιος Σκάρπας τρέφει μεγάλη αγάπη για την έρευνα και συνεχίζει με αμείωτο ενθουσιασμό να εργάζεται πάνω σε διάφορα θέματα, όπως τα  Βλαστοκύταρρα, Τεχνικές Αναγεννητικής Ιατρικής, Αντιμετώπιση Αθλητικών Κακώσεων με νέες τεχνολογίες, Εκπαίδευση με Εικονική Πραγματικότητα και Προσομοίωση, MIS & Robotics στις Αρθροπλαστικές κοκ.

Είναι υπεύθυνος διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων, που παράγουν ανελλιπώς δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Είναι ενεργό και διοικητικό μέλος μεταξύ άλλων των κάτωθι επιστημονικών Εταιρειών:  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ECOSEPT), 
INTERNATIONAL CARTILAGE  REPAIR SOCIETY (ICRS), ESSKA, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Υπήρξε αθλητής και πρωταθλητής του waterpolo με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις σε συλλογικό, ομοσπονδιακό και εθνικό επίπεδο, γεγονός καταλυτικό για την αγάπη  του στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων και τις βιολογικές-αναγεννητικές θεραπείες. Μέσω της διδασκαλίας νέων ιατρών στο Πανεπιστήμιο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να κατευθύνει  προς την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Είναι οπαδός της σύγχρονης και ομαδικής προσέγγισης της νοσολογίας για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος στη θεραπεία. Ειδικά στην ορθοπαιδική, και στη δική του εξειδίκευση,  η συνεργασία με φυσιοθεραπευτές, ιατρούς πόνου και νευρολόγους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για κάθε ασθενή. Πιστεύει επίσης πως η μόνη οδός προς την πρόοδο της ιατρικής, είναι αυτή της ειλικρινούς επιστημονικής έρευνας.

 
 
ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΙΤΛΟΙ
2002 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

2000-2002: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Δ.ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ  Ι.ΡΙΖΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟ-Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.

2003-2008: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ, «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ», ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ.ΣΟΦΙΑ», «251 ΓΝΑ». 

2003-2007: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η χρήση της ΑΖΕ στην αντιμετώπιση καρκινικών όγκων σε καλλιέργειες νεοπλασματικών κυττάρων με έμφαση στα οστά». Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc). 

2003 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒLS (Basic Life Support)-αντιμετώπιση κρισίμων καταστάσεων για τη ζωή-βασική υποστήριξη ζωής.

2005 ΜΑΡΤΙΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ATLS (Advanced Trauma Life Support)-εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία.

2005 ΑΠΡΙΛΙΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒSS (Basic Surgical Skills – ROYAL COLLEGE OF SURGEONS).

2006 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Fellowship) ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «St. Vinzenz» ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ (εξειδίκευση στα συστήματα εξωτερικών οστεοσυνθέσεων).

2007 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ-ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

2007: CLINILAB COURSE FOR FRACTURE INTERNAL FIXATION.

2008: BLS COURSE INSTRUCTOR, ALS INSTRUCTOR COURSES.

2008-2011: Resident Orthopaedic Surgeon «BARNET & CHASE FARM HOSPITAL», LONDON-UΚ/ SPORTS INJURIES & TRAUMATOLOGY UNIT.

2009: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Short Fellowship) ΣΤΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ RIZZOLI, BOLOGNA ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ. 

2010: AO BASIC COURSE FOR FRACTURE MANAGEMENT & ARTHREX COURSE FOR SHOULDER ARTHROSCOPY.

2011: AO ADVANCED COURSE FOR FRACTURE MANAGEMENT.

2011-2013: ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ Δ’ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΒΟΥΛΑΣ».

09/2012: ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ: «Η ΤΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΑΡΕ (1509-1590)». Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Δ/ντής: Καθηγητής Γ. Ανδρούτσος.

02/2013: ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ». Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική, Ιατρική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δ/ντής: Καθηγητής Κ. Καζάκος.

28/02/2013: ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

2013: TRAVELLING FELLOWSHIP THΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ KAI ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ESSKA ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ & ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ». 

2016: Certified MIS and Robotic Surgeon for AMIS (Medacta), MAKO(Stryker), Super Path (Microport), ALMIS (Zimmer).

2017: Certified Member-Affiliation with Neuss University Orthopaedic Clinic in Dusseldorf for Biological reconstruction for Chondral defects-Chondrofiller.

2014-15: Υπoτροφία “S. Niarchos Orthopaedic Surgery Foundation Program”-Affiliation with Hospital for Special Surgery (HSS) in New York for Complex Joint Reconstruction, MIS Robotic Surgery and Biologic Regenerative Therapies. Ongoing joined research in posture and postsurgical Management.

2015-now : Scientific collaboration with “Paley Institute”, Palm Beach-Florida/USA, for limb lengthening and regenerative techniques.

2017-18: 2ο μέρος Υποτροφίας “S. Niarchos Orthopaedic Surgery Foundation Program”-Affiliation with Hospital for Special Surgery (HSS) in New York for Complex Joint Reconstruction.
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2002: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 23° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ Relation of HSP-72 expression to apoptosis and necrosis during lifetime followup of spontaneously hypertensive rats”.

2004 : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2004 : ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.

2004 : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2004 : 5Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2005 : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2005 : ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2006: 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.

2006: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2006 : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2006: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2006: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2007:  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2007: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2007: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ  ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ (EBJIS 2007).

2007: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2007: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΟΝΔΡΟΥ ( ICRS 2007) ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2008: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2008: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-POSTER.

2009: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΙΤΗΣ

2009: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2009: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ-ΓΟΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2010: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ (με πτωματικά παρασκευάσματα και πρακτική άσκηση).

2010: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2010:  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΗΤΗΣ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ (POSTER).

2010: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (EFORT) ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2010: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ.

2011: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPORTS REHABILITATION AND TRAUMATOLOGY, BOLOGNA-ITALY, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

2011: 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

2011: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2012: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΗΤΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.

2012: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPORTS REHABILITATION AND TRAUMATOLOGY, LONDON-ENGLAND, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

2012: ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΕΧΟΤ) ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

2012: SICOT CONFERENCE-DUBAI, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ 

2013: 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2013:  1st ECOSEP - EFOST – ISMuLT summer Course, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2013: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ ΕΕΧΟΤ, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2014: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΩΜΟΥ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ.

2014: 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ, ΛΑΡΙΣΣΑ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2014: ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΒΥΤΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

2014: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΗΤΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.

2015: ΚΛΙΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΥΤΙΝΑ, ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

2015: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΜΙΛΗΤΗΣ, ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.

2015: 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΑΤΡΑ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ, ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ. 

2015: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑΣ ΑΥΧΕΝΟΣ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

2015: 3rd ECOSEP - EFOST – ISMuLT summer Course, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ.

2016: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ.

2016: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

2017: 1ο Συνέδριο Ώμου από τη Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ως Ομιλητής, Εκπαιδευτής και Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης με πτωματικά παρασκευάσματα.

2017: 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

2017: Οργανωτής του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου της Επιστημινικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ».

2017: HSS ANNUAL HIP AND KNEE COURSE.

2018: 2ο Συνέδριο Ώμου από τη Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ ως Ομιλητής, Εκπαιδευτής και Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης με πτωματικά παρασκευάσματα.

2018: Εκπαιδευτική Διημερίδα της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας ως Οργανωτής, Εκπαιδευτής κι Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης με πτωματικά παρασκευάσματα.

2018: Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, ως Ομιλητής και Πρόεδρος Τράπεζας Ελεύθερων Ανακοινώσεων.

2018: HSS ANNUAL HIP AND KNEE COURSE.
 
ΓΛΩΣΣΕΣ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
1992: Cambridge First Certificate in English GRADE: Β.

1993: Cambridge Proficiency Certificate in English GRADE: Β.

1994: MITTELSTUFE AUS DEUTCHSPRACHE.

Κάτοχος Πιστοποιητικού ECDL Core (Ενότητες: Βασικές Έννοιες Πληροφορικής– Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων – Επεξεργασία Κειμένου – Υπολογιστικά Φύλλα – Βάσεις Δεδομένων – Παρουσιάσεις – Πληροφορίες και Επικοινωνίες ).
 
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ - ΚΛΙΝΙΚΗ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2003: ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (ΑΓΡΟΤΙΚΟ), στο Π.Ι. Ριόλου-Πάτρα.

2003-2008: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ, «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ», ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ.ΣΟΦΙΑ», «251 ΓΝΑ». 

2008-2011: «BARNET & CHASE FARM HOSPITAL», LONDON-UΚ/ SPORTS INJURIES & TRAUMATOLOGY UNIT.

2004 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΗΝΑ 2004».

2007-2008 : ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΑΕ KWON DO ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ 2007 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2007 ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΓΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

2007-2010: ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

2008-: ΑΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

2011-2013: ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ Δ’ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΒΟΥΛΑΣ».

28/02/2013: ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

2010-2019: Επίσημος Άμισθος Επιστημονικός συνεργάτης, Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Εργαστήριο Ανατομίας Νοσηλευτικής Σχολής ΕΚΠΑ. Διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων Ιστορίας της Ιατρικής και Ανατομίας, Ιστολογίας & Εμβρυολογίας.

01/2011-09/2011: Διδάσκων Π.Δ.  407/80, Γ’ ΜΕΘ  Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων Επείγουσας Ιατρικής και Τραυματολογίας.

01/2012-09/2012 : Διδάσκων Π.Δ.  407/80, Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων Ιστορίας της Ιατρικής.

03/2013- : Συνεργάτης Πανεπιστημιακής Κλινικής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ» και Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Oμίλου Υγεία και Ομίλου Βιοϊατρικής.

03/2013- : Υπεύθυνος Μονάδας Αθλητικών Κακώσεων & Επανορθωτικής Χειρουργικής Πανεπιστημιακής Κλινικής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ».

03/2014- : Πανεπιστημιακός Υπότροφος Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

2014-: Διδάσκων στο κατ’ επιλογήν μάθημα «Κλινική Ανατομία» του Νοσηλευτικού Τμήματος ΕΚΠΑ.

05/2016-: Διευθυντής & Επιστημονικός υπεύθυνος  Ορθοπαιδικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Κλινικής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ».

2017-2018: Διδάσκων στο ΠΜΣ «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΝΕΥΡΟΑΝΑΤΟΜΙΑ» της Νευροχειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

03/2018- : Διευθυντής Ορθοπαιδικού Τμήματος AIMIS Κύπρου-AMC HOSPITAL.

12/2019: Αναπληρωτής Καθηγητής Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου-Συντονιστής στο γνωστικό αντικείμενο: «Τηλεϊατρική»
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Οργάνωση κύκλου μαθημάτων με μορφή ανοιχτών σεμιναρίων στην ενορία «Αγίου Δημητρίου» Νέας Ελβετίας Βύρωνα με τη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, προς επιμόρφωση κι ενημέρωση των πολιτών τα τελευταία 5 έτη.

Οργάνωση Κοινωνικού Ιατρείου και Ιατρικών Σεμιναρίων 3 φορές ετησίως τα τελευταία 10 έτη με την Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» στην περιοχή της ορεινής Αχαΐας (2 φορές ετησίως) και στην υπόλοιπη Ελλάδα (1 φορά ετησίως). 

Διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων αφιλοκερδώς στην Ελλάδα και σε περιοχές με φτωχή πρόσβαση σε εξελιγμένη ιατρική περίθαλψη όπως σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ιατρός Εθνικών Ομάδων-ΓΓΑ σε εθελοντική βάση.

Ιατρός των ΚΑΠΗ Γλυφάδας σε εθελοντική βάση. 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
45 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά μετά από κρίση και επιλογή.

Σημαντικός αριθμός αναφορών σε δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας και μεταφραστής Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων καθώς και σε διεθνείς ξενόγλωσσες εκδόσεις.